Ingen tvivl om at det er smøret der gør'et
Banitsa er min nye favorit snack
Hvis ikke de tog lidt tid at lave
ville jeg spise dem hele tiden
Karakter: 5
Banitsa m. Shopska Salat
Banitsa:
Ingredienser:
1½ spsk yogurt
1 lille æg
4 blade tøet filodej
½ dl smeltet usaltet smør
Salt
Forårsløg
Varm ovnen til 200 grader
Bland feta, yogurt og æg til det er en glat masse.
Fold et blad filodej på midten, pensl med smør.
Læg fyld på dejen, og rul stramt, pensl derefter med mere smør.
Fortsæt fremgangsmåden med resten af dejen.
Placer det fyldte dej på en plade med bagepapir.
Strø med salt og finthakket forårsløg.
Bag i ca. 20 min indtil gyldne og sprøde.
Shopska salat
Ingredienser:
2 tomater, hakket
½ agurk, skrællet og hakket
2 peberfrugter, ristede eller rå, hakket
2 forårsløg, skiveskåret
1 spsk frisk persille, hakket
50 mL solsikkeolie
20 mL rødvinseddike
Salt
Peber
50 mL smuldret feta
Bland tomater, agurk, peberfrugter, forårsløg og persille i en stor skål.
Bland olie, eddike, salt og peber i en jævner.
Bland dressingen med grøntsagerne og stil på køl. Pynt med smuldret feta.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar