En eksplosion af krydderier
For dem der ikke lige kan finde buharat krydderi hos den lokale,
findes der en opskrift på det under opskriften
Her er nok til 4 mennesker
Her er nok til 4 mennesker
Karakter: 3
Machboos
Ingredienser:
3 dL vand
200 g basmatiris
1 tomat, skåret i terninger
400 g kylling i store stykker
1 løg, finthakket
¼ dL koriander, hakket
1 grøn stærk peber
1 sort tørret lime (black dried lime)
⅔ tsk buharat krydderi (se opskrift nede)
½ tsk gurkemeje
⅓ tsk spidskommen
⅔ tsk kanel
⅓ tsk kardemomme
1 fed hvidløg
1 skive ingefær, finthakket
1 spsk smør
¼ dL citronsaft
1 spsk rosenvand
1 spsk olie
1 tsk salt
Mix buharat, gurkemeje, spidskommen og kardemomme og salt i en skål. Drys halvdelen af blandingen på kyllingestykkerne.
Steg løget gyldenbrunt og tilsæt grøn stærk peber og sorte lime (HUSK at lave et hul i hver lime).
Tilføj kyllingestykkerne og strø resten af krydderblandingen over samt kanel og lad det stege i 3 minutter.
Tilføj hvidløg, ingefær, tomat og lad det stå i 3 minutter ved middelvarme.
Tilføj vand (varmt) og lad koge i ca. 1 time under dække. Tilføj koriander i de sidste 5 minutter.
Læg kyllingestykkerne i et fad, pensl med olie og lidt kanel, og gril i ovnen indtil gyldenbrun.
Føj skyllede basmatiris til kogevandet og lad dem koge ved lav varme til næsten færdige.
Stænk risene med rosenvand og citronsaft og put smørklumper ovenpå, og lad det koge ved lav varme i 30 minutter.
Server ris med kyllingestykkerne ovenpå.
Buharat/baharat krydderiblanding
Ingredienser:
Ingredienser:
4 spsk stødt sort peber
2 spsk stødt koriander
2 spsk kanel
2 spsk stødte nelliker
3 spsk spidskommen
1 tsk kardemomme
4 tsk muskat
4 spsk paprika
Bland krydderierne sammen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar