lørdag den 29. september 2012

Belgien - Mosselen Friet


Muslinger og hvidvin

En oplagt kombi
Hvorfor ikke prøve muslinger og øl?

Karakter: 5

Mosselen Friet

Ingredienser:

1 kg blåmuslinger
½ bundt forårsløg i tynde skiver
½ stav selleri, fint hakket
1 tsk finthakket ingefær
1 tsk fint hakket hvidløg
1 spsk smør
2 spsk fløde
2 spsk fint hakket bacon
125 ml Leffe
Saft fra ½ lime
2 spsk friskhakket persille

Pommes Frites

Varm smøret i en stor gryde over medium varme.
Tilsæt bacon, og steg til sprød - ca 2-3 min.
Tilsæt selleri, hvidløg og ingefær, og steg i 2 min.
Tilsær muslinger og forårsløg, steg 1 min.
Tilsær lime, øl og fløde.
Put låg på og kog til muslingerne åbner sig, ca 5 min.
Fordel muslingerne med væde i dybe tallerkner, strø med persille.

Server med pommes frites og aioli.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar