Endnu en udgave af pilaf
Her med røde ris
Man skal være obs på, at de røde ris
skal have noget længere end hvide ris
I Bhutan spiser de chili som en grøntsag
Retten er derfor meget stærk
Men velsmagende hvis man kan tage det
Karakter: 3.5
Ema Datshi med Rød Ris Pilaf
Ema DatshiIngredienser:
125 g grøn chili
1 løg - skåret i både
1 tomater - i både
125 g feta
2 fed hvidløg - knust
2 blade koriander
1 spsk olie
2 dl vand
Skær chili i fire dele på langs.
Kog løg, chili og olie i vandet, ved medium varme i 10 min.
Tilsæt tomat og hvidløg, og kog i 2 min mere.
Tilsæt ost og kog 2 min mere.
Tilsæt koriander og sluk for varmen.
Rør rundt, og lad låget sidde på gryden et par min.
Rød Ris Pilaf
Ingredienser:
125 g røde ris
2 tsk smør
2 forårsløg
Salt og peber
1 lille gulerod - skåret i meget fine tern
3 champignoner - i meget fine tern
1 dl hønsekødsbuillion
1 lille lauerbær blad
1 nip timian
Rens risen i koldt vand, og lad det så tørre.
Smelt smørret i en pande, og sauter forårsløg, indtil gennemsigtige.
Tilsæt gulerod, champignon og ris.
Sauter i 3 min.
Tilsæt buillion, lauerbær og timian.
Put låg på panden, og lad vandet dampe af - ca. 40 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar