lørdag den 29. september 2012

Brasilien - Caruru med acarajé


Tålmodigheden skal være stor for at lave Acarajé
Men når nu det er karakteristisk for Brasilien
Retter med okra vil nok altid være en smagssag
Karakter: 2
Caruru med acarajé


Caruru:

Ingredienser:

220g okra skåret i  2,5 cm stykker
2 spsk tapioka
2 dl fiskebuillion
220 g kongerejer skåret i halve
1 lille finthakket løg
1 fed finthakket hvidløg
1½ spsk oliven olie
Salt og peber

Put okraen i kogende vand i 3 min, og dræn så med det samme og sæt til side.
Rør tapiokaen ud i fiskebuillionen.
Bring i kog, og lad koge under omrøring i 3 min.
Sauter løg og hvidløg i oliven olien i en anden pande.
Tilsæt rejerne, og sauter til de har skiftet farve.
Smag til med salt og peber.
Rør bullion i panden.
Tilsær okra, og rør til retten er varm.

Acarajé:

Ingredienser:

100 g. tørrede black-eyed peas
½ lille hakket løg
1 lille fed hakket hvidløg
Salt
Palme olie

Lad bønnerne ligge i vand i 24 timer.
Skift gerne vand undervejs, og rør rundt i bønnerne for at løsne skindet.
Gnid bønnerne mellem hænderne for at fjerne skind.
Alt skind skal fjernes.
Blend bønner, løg, hvidløg og lidt salt, indtil det bliver en let dej.
Rør med en træske til massen er let og luftig, og vokset i størrelse.
Varm olien op, og dybsteg små boller af dejen, til den er sprød og gylden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar