En virkelig velsmagende sovs
Og så ser det bare godt ud med bananbladene
Det kræver lidt øvelse at folde dem
I mangel på bananblade er jeg sikker på sølvpapir også virker
Bananblade afgiver dog en lille smule smag, som ville mangle
Karakter: 4.5
Amok Trey
Ingredienser:
1 fed hvidløg, hakket
2,5 cm frisk galanga, hakket
1 spsk citrongræs, hakket
½ tsk gurkemeje
½ tsk paprika
1 spsk fiskesovs
½ spsk sukker
1 nip salt
200 g kokosmælk
225 g hvid fisk
2-4 banan blade
Server med ris.
Put hvidløg, løg, galanga, citrongræs, gurkemeje, paprika, fiskesovs og sukker i en blender.
Mix det grundigt.
Tilsæt kokosmælk.
Mix igen grundigt.
Put plandingen i en gryde og bring i kog under omrøring, lad det simre forsigtigt i 10 min.
Skær bananbladene i ca. 20x20cm stykker.
Put fisken i en skål, og drys lidt salt på.
Hæld halvdelen af kokosblandingen over fisken, og bland grundigt.
Gem resten af sovsen til senere.
Put ¼ af fisken på midten af et blad, og fold det sammen til en pakke.
Damp pakkerne i 1 time.
5 minutter før fisken er færdig, varmes resten af sovsen forsigtigt op.
Åben forsigtigt pakkerne i toppen, og server med resten af sovsen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar