lørdag den 29. september 2012

Burma - Ohn-No Khao Swè


Opskriften ser måske en smule avanceret ud
Det er den egentlig ikke
Den smager helt fantastisk
Har man ikke lyst til at gå ud 
og købe en hel pose kikærtemel
kan man i stedet tage tørrede kikærter og en elektrisk kaffekværn
Så skal man selvfølgelig ud og købe det
Karakter: 5
Ohn-No Khao Swè
Ingredienser:


1 løg
1 cm ingefær uden skræl
2 fed hvidløg
2 forårsløg
125 g nudler
200 g kylling
1 spsk kikærtemel
1 dl kokosmælk
½ håndfuld tørrede flade risnudler
1½ spsk chili flager
1½ spsk paprika
½ limefrugt i både
1 æg
½ terning grøntsags bouillon
Fiske sauce
Olie

Skær løgene i tynde strimler.
Put lidt olie i en pande, varm det godt op, og svits løgene.
Tag en skefuld af de svitsede løg, og put i en blender sammen med ingefær, hvidløg og det ene forårsløg, og blend det til en jævn pasta.
Rør kikærtemelet ud i ½ dl koldt vand, og hæld i panden med de svitsede løg.
Tilsæt 2 stænk fiskesovs, og bouillon terningen.
Bring i kog, og top så op med 2,5 dl koldt vand.
Bring det igen op og simre.
Varm ca 3 cm olie i en lille pande, til det er meget varmt.
Put de tørrede risnudler direkte i den varme olie, så de puffer op.
Fisk nudlerne ud, og lad dem dryppe af.
Hæld det meste af olien fra panden.
Kog nudlerne, og dræn dem.
Kog ægget smilende, og skær det i både.
Steg pastaen fra blenderen på panden.
Skær kyllingen i små strimler.
Tilsæt kyllingen og 1 spsk paprika og chillien, lad det blive brunt.
I panden med de svitsede løg, tilsættes kokosmælken, og ½ spsk paprika.
Bland kyllingen i og varm op.
Put nudlerne i en skål, top med kyllingen, og pynt med forårsløg, æg og risnudler.

Server med et stænk fiskesovs mere, og limebåde.

tr → en
character
noun: character, personality, person, persona, form, personage, fiber, constitution, self, strain, fibre

Ingen kommentarer:

Send en kommentar