For nogen kan en hel fisk virke afskrækkende
Men den skarpe smag fra silden, sammen med de søde ris
giver en dejlig kontrast
Karakter: 4
Muhammar rice med bagt krydret fisk
Muhammar:Ingredienser:
125 g basmati ris
1 spsk rosenvand
Frøene fra en hel tørret kardemomme
3 nelliker
½ stang kanel
30 g smør
½ dl sukker
salt
Bland kardemomme, nelliker og rosenvand, og lad det trække i 1½ times tid
Put ris, sukker, smør, kanel og rosenvandsmixet i 300 g kogende vand.
Put låg på, og kog ved svag varme, til vandet er absorberet - ca. ½ time.
Put risene i et fad, og stil det i en 200 grader varm ovn. Lad det stå i 15-20 min, til risene er tørre og “fluffy”.
Fisk:
Ingredienser:
2 hele sild
1 spsk garam malsala
½ spsk gurkemeje
½ tsk salt
½ tsk cayennepebera
1 hakket løg
1 hakket hvidløg
½ hakket frisk chili
skalden fra ½ limefrugt
1 tomat
1 grøn peber
Put fisken i et fad.
Gnid krydderierne og halvdelen af saltet ind i fisken
Bland
hakket løg, hvidløg, peberfrugt, chili og lime skal og salt og put ind i
fiskene, kan noget ikke være der, lægges det rundt om.
Put tomatskiver oven på fisken og fyldet, og bag i ½ times tid ved 190 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar