fredag den 28. september 2012

Bahrain - Muhammar rice med bagt krydret fisk

 For nogen kan en hel fisk virke afskrækkende

Men den skarpe smag fra silden, sammen med de søde ris

giver en dejlig kontrast

 Karakter: 4

Muhammar rice med bagt krydret fisk

Muhammar:

Ingredienser:

125 g basmati ris
1 spsk rosenvand
Frøene fra en hel tørret kardemomme
3 nelliker
½ stang kanel
30 g smør
½ dl sukker
salt

Bland kardemomme, nelliker og rosenvand, og lad det trække i 1½ times tid
Put ris, sukker, smør, kanel og rosenvandsmixet i 300 g kogende vand.
Put låg på, og kog ved svag varme, til vandet er absorberet - ca. ½ time.
Put risene i et fad, og stil det i en 200 grader varm ovn. Lad det stå i 15-20 min, til risene er tørre og “fluffy”.

Fisk:

Ingredienser:

2 hele sild
1 spsk garam malsala
½ spsk gurkemeje
½ tsk salt
½ tsk cayennepebera
1 hakket løg
1 hakket hvidløg
½ hakket frisk chili
skalden fra ½ limefrugt
1 tomat
1 grøn peber

Put fisken i et fad.
Gnid krydderierne og halvdelen af saltet ind i fisken
Bland hakket løg, hvidløg, peberfrugt, chili og lime skal og salt og put ind i fiskene, kan noget ikke være der, lægges det rundt om.
Put tomatskiver oven på fisken og fyldet, og bag i ½ times tid ved 190 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar