lørdag den 29. september 2012

Canada - Poutine


At der efter sigende
skulle være boder på alle gadehjørner i Qubec
med denne ret, forstår jeg ikke
Det er fin tømmermænds mad
Men så heller ikke mere
Karakter: 2.5
Poutine
Poutine

Ingredienser:

Brun sovs
Pommes frites
Cheese curds


Bag pommes frites i ovnen.
Varm den brune sovs op i en gryde.
Læg de færdige pommes frites på en tallerken.
Strø cheese curds ud over de varme pommes frites.
Høld den varme sovs øverst, og server med det samme.

Cheese Curds

Ingredienser:

2 liter mælk
½ dl hvid eddike (eller 1½ dl citronsaft)
½ dl vand
1 tsk salt

Varm mælken op.
Bland vandet og eddiken sammen så du har 1 dl vand/eddike blanding klar.
Når mælken begynder at simre hældes noget af eddikeblandingen i under omrøring.
Mælken begynder at skille i ostemasse og valle.
Bliver ved med langsomt at hælde mere eddikeblanding i og røre rundt.
Når vallen bliver gullig og gennemsigtig er osten færdig.
Si blandingen så kun ostemassen er tilbage.
Behold ostemassen i sien og skyld den under koldt vand.
Findel den med fingrene så alt syresmagen kan blive skyldet ud.
Kom den skyllede ostemasse op i en skål og bland salt i.

Afhængig af hvor fast osten skal være kan man presse og forme den.
Det nemmeste er at komme den i en form og så lægge noget tungt på.
Jo tungere vægt jo fastere ost.
Lad osten stå i køleren natten over.

Hvis man synes man kan smage eddiken, så prøv at skifte det ud med citron.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar