Efter mit ophold i Tanzania
er Chapati noget jeg altid savner
Endelig en ordentlig opskrift på dem
Karakter: 3.5
Banana and Beans m. Chapati
Banana and beans:
Ingredienser:
200 g kidney bønner fra dåse
100 g flåede tomater
1 fed hvidløg, presset
1,5 cm ingefær, finthakket
1 chili, finthakket
½ spsk olie
½ spsk sennepsfrø
1 tsk gurkemeje
½ tsk koriander
½ tsk spidskommen pulver
salt
Skræl bananerne, skær dem i 4 cm stykker og put dem i koldt vand, så de ikke bliver misfarvede.
Varm olie i en pande.
Tilsæt sennepsfrø, når de begynder at sprutte, tilsættes tomater, hvidløg, ingefær og chili, og svits.
Tilsæt spidskommen, koriander og gurkemeje, og steg et par minutter.
Tilsæt bananer og bønner og bland godt.
Tilsæt 1 dl vand, og salt, og kog i 20 min.
Server med chapatti.
Chapatti:
Ingredienser:
2 dl hvedemel
½ tsk salt
olie
vand
Bland mel og salt godt.
Tilsæt ½ spsk olie til melet, og bland med hænderne, til det får en sandet konsistens.
Tilsæt nok vand, til at skabe en elastisk dej.
Del dejen i 2 lige store stykker, og rul dem til kugler.
Rul kuglerne flade, og spred et stænk olie ud over den.
Rul fladen sammen som en roulade, og derefter rullen sammen som en snegl.
Gentag eventuelt et par gange.
Gør det samme med den anden klump dej.
Lad sneglene stå 30 mins tid.
Rul sneglene til flade pandekager.
Varm en pande, og steg chapatien på den ene side i ca 2 min, eller til den begynder at boble op.
Pensl eventuelt lidt olie på den side der vender op, før chapatien vendes.
Steg færdig.
un → en
.5
Ingen kommentarer:
Send en kommentar