Vetkoek bliver ofte brugt som tilbehør i Botswana
Kan både spises med søde ting som honning
Eller som her med en krydret karry
Ofte gennemskæres vetkoek og fyldet puttes i som en sandwich
Karakter: 4
Vetkoek m. mild curry mince
Vetkoek:
Ingredienser:
250 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk sukker
et nip salt
125 ml mælk
1 æg
Olie
Mix mel, bagepulver og salt.
Pisk æg, sukker og mælk.
Lav en fordybning i de tørre ingredienser, og tilsæt æggeblandingen.
Bland det forsigtigt til en meget blød dej.
Varm olien op.
Put skefulde af dejen i olien, og steg dem til de er gyldenbrune.
Tør overskydende olie af med køkkenrulle.
Mild curry mince:
Ingredienser:
1 lille hakket løg
1 lille hakket hvidløg
200 g. hakket oksekød
½ tsk hakket ingefær
1 tsk rørsukker
½ tsk karry
1 tsk gurkemeje
1 nip salt
Peber
½ spsk smør
1 spsk eddike
1 spsk tomat pure
2 spsk abrikos syltetøjVarm krydderierne op i en pande.
Tilføj smør og løg, og steg til de er bløde.
Tilføj hvidløg og steg 1 minut.
Tilsæt resten af ingredienserne og lad simre i 15-20 min
Ingen kommentarer:
Send en kommentar