lørdag den 29. september 2012

Bolivia - Sopa de Mani


Bolivias svar på hønsekøds suppe
Ikke verdens mest smagfulde ret
men peanutbutter trækker lidt op
Karakter: 3
Sopa de Mani

Ingredienser:

2 spsk olie
½ løg, hakket
2 fed hvidløg, knust
625 mL vand
250 g kyllingebryst skåret i tern
Salt
Peber
2 gulerødder skåret i skiver
1 stor kartoffel skåret i både
60 mL peanutbutter

Sauter løg i olien ved medium varme i 2-3 minutter til gennemsigtige, tilføj hvidløg og sauter for yderligere 1 minut.

Tilføj vand, kylling, salt og peber og bring i kog. Reducer varmen til medium-lav og lad simre i ca. 20 minutter.

Tilføj gulerødder og lad simre i yderligere 10 minutter. Tilføj kartofler og lad simre i yderligere 10-15 minutter, eller indtil grøntsagerne er kogt møre.

Brug en smule af vandet til at fortynde peanutbutteret med for det hældes i suppen. Smag til med salt og peber.

Variation

Sauter løgene sammen med et par stængler hakket selleri eller jalapeños.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar