lørdag den 29. september 2012

Brunei - Ambuyat


Ambuyat er en yndet spise i Brunei
Det er en grød med konsistens som
den der masse man får ind i munden hos tandlægen 
når man skal have bøjle
Man ruller den rundt om sin specielle ambuyat pind
- i dette tilfælde en gaffel -
og dypper den i sine skåle med tilbehør
Tilbehøret smager faktisk meget godt
Prøv bare at lave det
Karakter: 2
Ambuyat


Ambuyat:

Ingredienser:

200 g tapioka
200 ml vand
Kogende vand

Balnd tapioka med vand, og lad det stå i 10 min.
Dræn tapiokaen.
Hæld kogende vand over tapiokaen, og rør grundigt , indtil konsistensen er klar og gummiagtig.

Fiske sovs:

Ingredienser:

120 g torsk
1 lille forårsløg
½ fed hvidløg
2 g frisk knust gurkemeje
2 g ingefær
1 bird eye chili
3 cm citrongræs
½ tsk tamarin
1 nip salt

Rens fisken og skær i to stykker.
Put i en gryde med resten af ingredienserne.
Bring i kog, og rør en gang imellem, indtil færdig kogt -- 15 min.

Pakis:

Ingredienser:

100 g grønne asparges
1 nip salt
Olie
½ forårsløg
½ fed hvidløg knust
½ tsk rejepasta
20 ml vand
½ rød chili til dekoration

Knus forårsløg, hvidløg og rejepasta, og steg det i en wok til det dufter.
Tilsæt asparges, salt og vand.
Kog til aspargesne er møre.
Pynt med skivet chili.


de → en
the
article: the
pronoun: that one, which

Ingen kommentarer:

Send en kommentar