onsdag den 26. september 2012

Antigua og Barbuda - Ducana og Salt Fisk


Vores første møde med klipfisk
Husk den skal lægges i blød
Blandingen mellem det salte og søde i denne ret er fantastisk
Er blevet lavet flere gange siden
Karakter: 5
Ducana og Salt Fisk
Ducana:

Ingredienser:




2 dl kokosmel
2 dl revet sød kartoffel
1 dl sukker
½ tsk kanel
½ tsk muskat
½ spsk vanillie
3 dl mel

Bland alle ingredienserne i en skål, i den rækkefølge de står i ingredienslisten.
Tilføj eventuelt en lille smule vand, hvis dejen bliver for tør, men absolut maks kun 2 dl.
Lav folie stykker i passende stykker.
Put klatter af dejen på midten af foliestykkerne, og fols stykkerne ⅔ då det dækker dejen.
Fold folien igen, og sørg for der er godt lukket hele vejen rundt, så dejen ikke siver ud.
Put ducanaen i kogende vand og kog i 30 min.
Lad dem køle i 5-10 min før de åbnes.

Salt fisk:

Ingredienser:

225 g klipfisk
1 lille løg
2 peberfrugter
1 fed hvidløg
100 g hakkede tomater
1 spsk æblecider eddike
olie
½ spsk smør
sort peber

Læg fisken i blød om morgenen.
Kog i 45 min.
Put koldt vand på fisken, så de bliver håndterbare.
Fjern så mange ben som muligt, og skær i mundrette stykker.
Skær løget i ringe.
Skær peber i stave.
Skær hvidløg i tynde skiver.
Steg grøntsagerne til løgene er “gennemsigtige”.
Hæld tomat, fisk, eddike og smør i panden og strø med peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar