lørdag den 29. september 2012

Burkina Faso - Burkinabe Spiced Lamb Balls med Piri-Piri Sauce


Piri-Piri er det nye must-have i vores køleskab
Lækker krydret ret
Karakter: 4
Burkinabe Spiced Lamb Balls med Piri-Piri Sauce

Burkinabe Spiced Lamb Balls

Ingredienser:

75g løg
1 nip kanel
½ tsk ingefærpulver
½ tsk hvidløgspulver
½ tsk chili flager
½ tsk koriander pulver
½ tsk salt
1½ spsk jordnødde olie
300 g lammekød i strimler
1 æg, sammenrørt
15 g rasp

Bland salten i olien, og put det i en stor pande.
Steg løg, kanel, ingefær, hvidløg, chili, koriander og lam, indtil løgene er bløde.
Lad mixet køle af, og hak det hele yil en fars (eventuelt i blender).
Tilsæt æg.
Form farsen til kugler med 3 cm i diameter, og vend dem i rasp.
Put kuglerne i køleskabet i en times tid.
Dybsteg dem i ca 4 minutter, indtil de er gyldne.

Piri-Piri Sauce

Ingredienser:

2 spsk rød chili pasta
1 dl lime saft
2 spsk fint hakket korianderblade
1 spsk fint hakket persille
5 fed presset hvidløg
½ tsk salt
1 dl jordnødde eller olivenoliel

Put alle ingredienser, undtagen olien, i en blender, og blend til blandingen er jævn.
Lad blenderen køre, mens olien langsomt hældes i.
Put i en lukket beholder og opbevar i køleskabet op til en måned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar