lørdag den 29. september 2012

Bosnien-Hercegovina - Bosnisk Ðuvec


En mør og lækker ris ret

En virkelig saftig og lækker risret
Nem at lave, men lidt lang tilberedningstid
Karakter: 4.5
Bosnisk Ðuvec

Ingredienser:

½ lille aubergine, skåret i tern
½ rød peber, skåret i tern
1 stængel selleri, skåret i tern
½ håndful persille, hakket
2 løg, skåret i kvarte
½ dåse hakkede tomater
2 friske tomater, skåret i skiver
2 tsk salt
1 tsk peber
250 g svinekød, skåret i tern
½ dL olivenolie
1 dL ukogte hvide ris

Bland i en skål alle grøntsager - undtagen tomater - med salt, peber og halvdelen af olivenolien. 

Svits svinekødet til det er gyldent.

Find et fad med låg og læg ingredienser i lag i følgende orden:
- Halvdelen af de hakkede tomater
- Halvdelen af grøntsagerne
- Ris
- Svinekødet
- Halvdelen af grøntsagerne
- Halvdelen af de hakkede tomater
- De skiveskårne tomater
- Den sidste rest olivenolie  hældes på toppen

Fadet sættes i ovnen og bages i 2 timer ved 175 grader under låg, eller indtil kødet er mørt og risene gennemkogte. 

Fjern evt. låget i sidste halvdel af bagetiden for at tomaterne kan danne en skorpe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar