I Burundi har de ikke altid så let adgang til kød
Dette er deres bud på at få en kylling til at strække langt
Det virker ret godt
Her er til 4 mennesker
Blandingen mellem salt og sødt er ret lækker
Karakter: 4.5
Boko Boko Harees
Ingredienser:
2 dl bulgur
1 kylling bryst
½ lille løg, finthakket
1 nip salt
50 g kyllingelever
½ lille løg i ringe
20 ml vand
1 spsk sukker
3,25 dl vand
2 spsk ghee
Stil bulguren i blød i koldt vand i 3 timer.
Dræn bulgur, og put i en gryde med kyllingen, og 1 tsk salt.
Bring i kog, og lad simre i 30 min. Tilsæt eventuelt mere vand undervejs.
Mix gurkemeje med vand, og kog ved medium varm, til det bliver en tyk pasta.
Skær leveren i meget små stykker.
Put leveren i en gryde, og lad simre med ½ dl vand, gurkemeje pastaen, det finthakkede løg, sukker og lidt salt.
Lad simre i 10 min.
Steg løgringene sprøde i ½ spsk ghee.
Når kyllingen er kogt færdig, tages den ud og rives i stumper, som blandes tilbage i bulguren.
Bland 1½ spsk ghee godt rundt i bulguren.
Server med gurkemejesovsen og de sprøde løg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar