lørdag den 29. september 2012

Cameroun - Ndole


Salt og sødt sammen er altid en vinder
Savoykålen giver retten et herligt bid
Den søde kartoffel giver farve til retten
Karakter. 4.5
Ndole m Sød Kartoffel
Ndole

Ingredienser:

100 g frisk savoykål
100 g rejer
250 g klipfisk
½ dl peanutbutter blandet med ½ dl varmt vand
½ lille løg, hakket
1 lille fed hvidløg, finthakket
½ grøn peberfrugt, hakket
½ chili, hakket
2 dl oksebouillon
olie
peber

Klipfisken skal ligge i vand fra aftenen før.

Mariner rejerne i en time i en marinade lavet af halvdelen af det hakkede løg, og lidt olie.
Rens og hak spinaten.
Skær fisken, i mindre stykker, og fjern skind og ben.
Varm lidt olie, og steg resten af løget og hvidløget.
Tilsæt spinat, og lad simre i et par minutter.
Tilsæt peanutbutter, og bring i kog.
Tilsæt fisk, bouillon peberfrugt, tomat, chili og peber.
Put låg på, og kog ved svag varme i 10 min.
Svits rejerne på en varm pande, sammen med marinaden.
Put rejerne i suppen med 1 dl vand.
Kog i 15 min mere.


Sød kartoffel mos

Ingredienser:

300 g sød kartoffel
½ spsk smør
Salt og peber

Vask og skræl kartoffel.
Kog i en stor gryde i 20-30 min, indtil mør.
Mos kartoffel med smør og salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar