lørdag den 29. september 2012

Brasilien - Feijoada med Collard Greens


Det kan være en smule besværligt at lave mad til to
når der skal så mange forskellige ingredienser i
Resultatet blev nu helt OK
Karakter: 3.5
Feijoada med Collard Greens

Feijoada:

Ingredienser:

40 g sorte bønner
1 tsk oliven olie
50 g wok svinekød
½ lille skivet løg
1 fed hakket hvidløg
50 g hakket oksekød
25 g chorizo
50 g røget pølse (eller kålpølse)
20 g røget skinke
1 lauerbærblad
1 tomat, skoldet og knust
Salt

Hæld kogende vand over bønnerne, og lad dem stå mens resten tilberedes.
Varm olien i en gryde, og brun svinekødet og oksekødet.
Når kødet er brunet, fjernes det fra gryden, og sættes til side.
Brun løgene i gryden, strø med salt, og tilsæt hvidløgene.
Sauter i 2 min.
Tilsæt alt kødet, og dæk med vand.
Tilsæt lauerbær og bring i kog.
Lad simre i 1 time.
Dræn bønnerne, og tilsæt dem til stuvningen.
Lad simre i 1½ time mere.
Tilsæt tomater, smag til og bring i kog.

Collard Greens

Ingredienser:

250 g frisk grønkål uden stængler
1 spsk hakket løg
1 lille hakket hvidløg
½ tsk svine fedt
Oliven olie
½ spsk mørk sesam olie
1 nip sukker
1 nip salt
1 nip chiliflager

Rens grønkål.
Smelt svinefedt og olie i en gryde.
Sauter løg til gennemsigtige.
Tilsæt hvidløg og steg i ca. 30 sec.
Mix resten af ingredienserne i gryden, og kog til grønkålen er mør - ca. 10 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar