lørdag den 29. september 2012

Canada - Fish and Brewis


Ingredienser fra den gang hvor maden skulle holde længe
Lidt salt
Ret lækkert
Karakter: 4.5
Fish and Brewis

Ingredienser:

1 hårdt brød
150 g klipfisk
2-3 kartofler
80 mL salt skinke/bacon, fint ternet
1 ½ dL løg, ternet
20 mL smør
1 mellemstort løg, hakket
10 mL mel
80 mL vand


Fremgangsmåde:

Blød brødet op i koldt vand natten over, og sæt ligeledes fisken i blød i en stor gryde med vand.
Skift vandet til fisken om morgenen.

Læg kartoflerne i gryden med fisken og lad simre indtil de er kogt (20-30 min). Hæld vandet fra.
Kartoflerne skæres i tern, eller moses groft.
Fisken flages og blandes rund med kartoflerne.
Opvarm den opblødte brød langsomt indtil det koger og hæld vandet fra. Mix med kartoflerne.

Der findes to toppings til Fish and Brewis: Drawn Butter og Scrunchins Drawn Butter.

Drawn Butter:
Smelt smør, tilføj løg og steg indtil bløde. Tilføj vand og lad koge, hvorefter der tilføjes mel eller majsstivelse for at fortykke.

Scrunchins Drawn Butter:
Læg skinke/bacon-tern i en pande og opvarm ved medium varme indtil fedtet løber fra. Tilføj løg og steg til de er møre.

da → en
checkered

Ingen kommentarer:

Send en kommentar