Øl og kød er en god blanding, det gør kødet mørt
Rigtig god vinter mad
Karakter: 4
Vlaamse Stoofkarbonaden
Ingredienser:
1 løg
1 tsk rørsukker
1 tsk mel
1 lauerbærblad
1 nip timian
25 g usaltet smør
1 ¼ dl Leffe
1 skive brød
1 tsk dijon sennep
Peber
Salt
125 g ris
Brun kødet let i smøret, i en stor gryde.
Put kødet i en tallerken, og drys melet over stykkerne.
Skru ned for gryden, og put løgene i resten af smøret, til de er gennemsigtige.
Strø sukkeret over løgene, og steg et minuts tid, til løgene er gyldne.
Put kødet tilbage i gryden, og tilføj øllen, den skal gerne dække kødet.
Krydr med 5-6 drej af pepperkværnen, og lidt salt.
Tilføj lauerbær og timian.
Skru ned for varmen, og lad det simre under låg i en times tid.
Smør brødet med sennep, og læg brødet med sennepssiden ned oven på kødet.
Lad det simre en time mere, men hold øje med at det ikke brænder på.
Tilføj eventuelt mere øl hvis det begynder at blive tørt.
Smag til. Hvis ølsmagen eventuelt bliver for stærk, kan man bruge lidt vand til at jævne.
Server med ris.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar