Ris mætter, linser er sunde, kikærter er sunde
Tilsammen bliver det:
En lille smule kedeligt, men meget næringsrigt
Karakter: 2
Khichuri
Ingredienser:
½ dl basmati ris
½ dl linser
1/4 dl kikærter
1/4 dl grønne ærter
½ spsk smør
½ tsk gurkemeje
½ grøn chili delt på midten
salt
2 dl vand
Krydderier:
1 lauerbærblad
1 helt kardemomme frø
1 nellike
1,5 cm kanel
1 nip spidskommen frø
½ cm fint hakket ingefær
Garniture:
1 lille løg i tynde ringe
½ spsk ghee
1/4 bundt frisk koriander
Rens ris, linser og kikærter i koldt vand.
Tør risene.
Lad linser og kikærter ligge i vand i 30 min.
Dræn linser og kikærter, og rist dem på panden. indtil de afgiver duft.
Lad dem køle af.
Knus kardemomme, kanel og nelliker let.
Varm smør i en tykbundet gryde på medium varme.
Tilsæt
lauerbær og de let knuste krydderier. Når de begynder at sprøjte efter
et halvt minuts tid, tilsættes ingefær og spidskommen.
Rør forsigtigt i 2 min tid, til ingefær giver en nøddeagtig duft. Tilsæt grøn chili og ærter og vend det.
Tilsær ris, og rør i 2-3 min, så det hele er blandet godt sammen.
Tilføj linser og kikærter, og rør igen i 1-2 min.
Tilsæt varmt vand til gryden. Det skal være ca. 2 cm over ingredienserne.
Skru ned for varmen, put låg på, og lad det simre til ris og ærter er møre - ca. 10 min.
Tjek jævnligt at det ikke brænder fast i bunden af gryden.
Mens risen simrer, tilberedes garnituren.
Ghee varmes i en pande, og løg steges til de har taget farve.
Når risene er færdige, hældes løg og rester af ghee over risene, og der toppes med koriander.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar