søndag den 31. marts 2013

Frankrig - Gratin Dauphinois


Lidt som flødekartofler
Bare lidt mere smagfulde
og mindre våde.
Lækkert tilbehør til stuvninger o.lign.
Karakter: 4
Gratin Dauphinois

Ingredienser:


1 ½ dL mælk
½ tsk salt
½ tsk stødt peber
½ tsk muskatnød
1 fed hvidløg, presset
350 g kartofler, tynde skiver (2-3 mm)
25 g usaltet smør
30 mL piskefløde


Kom mælk, salt, peber, muskat og hvidløg i en kasserolle.

Lad simre i et par minutter.
Stil det til køling.
Tænd ovn på 180 C.
Brug halvdelen af smørret til at smøre en gratinform.
Læg kartoffelskiverne i rækker der overlapper hinanden halvt.
Læg kun et lag skiver.
Hæld indholdet i kasserollen over kartoflerne.
Dæk med folie.
Bag i ovnen i ca. 30-40 minutter til kartoflerne er møre.
Fjern folien.
Dryp med fløde og smør på overfladen.
Sæt formen tilbage i ovnen.
Bag i 20-30 minutter til overfladen er gylden og sprød.
Lad køle en anelse før du skærer og serverer.


da → en
potatoes

Ingen kommentarer:

Send en kommentar