søndag den 3. marts 2013

Estland - Pirukad

Må indrømme jeg var lige ved 
at give op undervejs
Det tager lang tid at lave disse estiske pirogger
De smager ganske udemærket
Ville nok putte lidt mere salt i dejen
Og måske lidt flere krydderier i fyldet
Ganske udemærkede til madpakke og lignende
Karakter: 3.5
Pirukad (50-60 stk)
Ingredienser

Fyld:
450 g magert grisekød, hakket
450 g magert oksekød, hakket
100 g grønkål
100 g knoldselleri
1 løg, i både
1 løg, hakket
4 jordskokker
4 æg, hårdkogte, hakkede
Salt
Peber
Paprika

Dej
20 g tørgær
½ dl sukker
200 g smør
½ dl oliven olie
3 æggeblommer
12 dl mel
1 tsk salt
5 dl vand

1 æg
3 æggehvider
vand

Put kød, kål, selleri, løg både, jordskokker og salt i en stor gryde.
Dæk det med vand.
Lad koge til at mose.
Lad køle helt ned.
Si suppen fra. Den skal ikke bruges.

Bland gær i ½ dl lunken vand.
Tilsæt sukker.
Dæk til og lad stå et lunt sted, til det begynder at boble. ( ½ times tid)
Put 4½ dl lidt mere end lunken vand i en stor skål.
Bland 100 g smør og olie i vandet.
Tilsæt æggeblommerne.
Bland mel og salt i lidt af gangen.
Tilsæt gærblandingen.
Tilsæt mel, til dejen er til at arbejde med.
Ælt dejen igennem på bordet.
Lad hæve i ½ times tid.
Ælt igen.
Lad hæve endnu ½ time.

Mos alt det afkølede fyld sammen.
Sauter det hakkede løg i lidt smør, til det er gennemsigtigt.
Put det mosede fyld på panden, og steg det, til det meste væde er fordampet.
Tilsæt salt og peber.
Smag til.
Tilsæt de hakkede æg.
Tilsæt paprika, og lad køle, til det er til at røre med hænderne.

Tænd ovnen på 200 grader.
Ælt dejen med 200 g smør.

Rul dejen ud, og skær kvadrater på ca 8 cm.
Put fyld på dejen, og fold de fire hjørner sammen.
Pensl alle pakkerne med en blanding af 1 æg, 3 æggehvider og 1 spsk vand.

Bag til de er gyldne.

Spises kolde.


en → da
450

Ingen kommentarer:

Send en kommentar