lørdag den 2. marts 2013

Eritrea - Ga'at


Vi var noget skeptiske over denne ret
grød af mel og vand?
Det måtte da blive kedeligt.
Vi blev meget positivt overraskede
Byggen giver en vis sødme til grøden.
Smøret og det stærke krydderi komplimenterer hinanden godt
Og yoghurten køler fornemmelsen af chili.
Karakter: 4.5
Ga’at
Ingredienser
2 dl vand

1 dl byg mel
Salt
50 g smør
½ spsk berbere

Bring vandet i kog i en gryde.
Si melet forsigtigt ned i vandet under omrøring.
Fortsæt med at røre grundigt, over medium varme.
Efter et par minutter, vil grøden blive blød, flexibel og klistret.
Rør 25 g smør i, og smag til med salt.
Smelt det resterende smør ved siden af.
Put grøden i en skål, lav en fordybning i midten.
Hæld det smeltede smør i midten.
Drys smøret med berbere.
Omgiv grøden af youghurt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar