Det er ikke ret tit, at vi ender ud i
at stå med en ingrediens i køkkenet,
som vi reelt ikke aner hvad vi skal stille op med
En bananblomst er sådan en ingrediens;
dør man hvis den ikke er gennemstegt?
Hvordan smager den?
Hvordan bruger man den?
Vi ved det ikke..
Vi pillede hver blad af, som på et kålhoved
hvert blad skar vi i strimler på ca. en cm tykkelse.
Jeg prøvede at bide i et råt blad -
det kan ikke anbefales.
Det er ligesom at bide i en meget umoden banan.
Blomsten skifter farve til sort når den bliver tilberedt.
Hvordan den smager?
Tilberedt ikke af så meget, den er der nok mest for konsistens.
Super lækker ret forresten.
Man ville sikker godt kunne bruge
noget lidt fedt oksekød, hvis man ikke er til haler.
Karakter: 4
Kare-Kare
½ kg oksehaler, skåret i 5 cm skiver
1/4 banan blomst (eller en ½ artiskok), i strimler
½ bundt bok choy
½ bundt lange grønne bønner, skåret i 5 cm skiver
½ dl jordnødder, knust
2 spsk peanutbutter
½ spsk rejepasta
ca 3 dl vand
2 tsk gurkemeje
2 spsk ris, knust og ristet
1 fed hvidløg, presset
½ løg, hakket
Salt
Peber
Bring vandet i kog.
Put oksehaler og løg i vandet.
Lad simre i 2½-3 timer.
Tilsær jordnødder, peanutbutter og gurkemeje.
Lad simre i 5 min.
Tilsæt ris.
Lad simre i 5 min.
Sauter hvidløg på en pande. Tilsæt bananblomst, aubergine, bok choy og bønner, og sauter i 5 min.
Put grøntsagerne i gryden.
Rør rejepasta i.
Smag til med salt og peber.
Serverer du med ris eller alene?
SvarSletOg ris, knust og ristet er det bare alm ris knust i morder og ristet af på en pande? :-)
Vi servederede det alene, men med ris til, tror jeg sagtens ville fungere.
SletVi gav risene et hurtigt spin i en kryderi kværn, og ristede det af på panden.
Mvh Dorte