Vi var noget spændt på,
om dette bare ville blive noget værre
smat der gik fra hinanden
når man tog det ud af ovnen.
Eller i hvert fald når man
prøvede at skære det.
Det skete ikke.
Skriverne var fine og velformede
og det smagte dejligt.
Det ser ud som om der ikke er dej nok.
Det er der.
Hvis man savner lidt smag,
kan man eventuelt lægge nogle
krydderurter mellem lagene af fyld.
Karakter: 4
Kalakukko
Ingredienser:
Dej:
7 dl rug mel
3 dl hvede mel
50 g smør
2 tsk salt
Fyld:
800 g fisk som torsk eller ørred
200 g let røget bacon, i strimler
2 tsk salt
Mix mel og salt, og rør det sammen med vandet.
Tilsæt blødt smør, og ælt til en fast dej.
Rul dejen ud til en bund, midten skal være lidt tykkere end kanterne, kanterne ca. 1 cm.
Drys bunden med rug mel.
Placer fyldet i lag på midten af bunden.
Luk kanterne grundigt over fyldet.
Form til et rundt brød.
Læg brødet med lukningen nedad på en bageplade..
Bag ved 200 grader, til skorpen er brunlig.
Pak brødet ind i folie, og sænk varmen til 80 grader.
Bag i ca. 5 timer mere.
Lad køle lidt under et viskestykke.
Serveres både kold og varm i skiver.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar