søndag den 10. marts 2013

Etiopien - Gomen Kitfo


Af en eller anden grund, er det altid svært
at få det kål der skal bruges.
Til denne ret skal bruges grønkål, vi kunne kun få savoykål
I næste uge skal vi sikkert bruge savoykål
- og kan kun få grønkål
Om ikke andet bliver vi gode til at erstatte ingredienser.
Hytteosten var ret lækker.
Kålen måske en lille smule gennemtrængende i smagen.
Karakter: 3.5
Gomen Kitfo

Ingredienser
450g hytte ost
3 fed hvidløg, presset
½ tsk grøn kardemomme, stødt
3 tsk ingefær, hakket
1 stort nip nelliker, stødt
2 spsk smør
1 lille løg, fint hakket
1 grøn chili, fint hakket
1 kg frisk kål (grønkål, savoy eller andet stærkt smagende), i 5 cm strimler



Put hytte osten i en skål.
Pisk det til det er blødt.
Put 1 hvidløg, kardemomme, 1 tsk ingefær og nelliker i.
Mix og sæt til side.
Put smøret i en stor pande eller gryde.
Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og chili.
Steg til løgene er bløde.
Tilsæt kål, put låg på, og lad simre til kålen er mør.
Mix grundigt.
Arranger hytteosten på en tallerken, og arranger kålen oven på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar