søndag den 25. maj 2014

Lichtenstein - Käseknöpfle

Er i virkeligheden præcis det samme
som den schweiziske ret Käsespätzle
Man kan købe deciderede spätzlejern
til at presse dejen igennem
- her fungerede den grove side af et rivejern fint
Rigtig hyggemad, der virkelig mætter,
det er også ret nemt at lave
Men sundt?
Det tror jeg ikke
Karakter: 4.5

Käsknöpfle

Ingredienser:

3½ dl mel
½ tsk salt
½ tsk peber
2 æg
ca 1 dl mælk
2 spsk smør
1 løg, tynde ringe
150 g blandet ost, fx Gruyére eller Emmentaler, revet

Mix mel og salt.
Mix æg og mælk.
Mix de to blandinger.
Dejen skal have en tyk konsistens, men stadig være flydende.
Lad dejen hvile tildækket i 30 min.
Steg løgene til de er gyldne.
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Put dejen i et dørslag, eller lignende.
Brug en træske til at trykke dejen gennem hullerne, og ned i det kogende vand.
Når dejen kommer til overfladen af vandet, er det færdigt.
Dræn i en si.
Put de færdige knöpfle på panden med løgene.
Mix med ost.

Lad stege lidt, mens der mixes godt rundt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar