lørdag den 3. maj 2014

Libanon - Kibbet Batata


Vores udgave blev lidt tør,
vi kunne ikke lige finde noget fint bulgur
Så prøvede at kværne vores grove finere
Det virkede kun sådan delvist
Men egentlig ret smagfuldt og lækkert,
hvis man ser bort fra de ømme tænder
Tror det ville have været strålende,
med det rigtige bulgur
Karakter: 4

Kibbet Batata

Ingredienser:

2 kartofler, moste
1¼ dl fin brun bulgur
1 spsk mel
½ spsk salt
½ tsk seven spices
½ løg, revet

Fyld:
2 løg, i fine strimler
½ tsk salt
2 nip kanel
½ tsk tørret mynte
½ tsk spidskommen
½ tsk tørret koriander
½ spsk sumak
2 nip kommen
1 spsk oliven olie

Vask og dræn bulgur.
Mix de moste kartofler med bulgur, revet løg, mel, salt og krydderier.

Fyld:
Mix løg med alle krydderierne.
Varm ovnen op til 180 grader.
Smør et ovnfast fad med olie.
Fugt hænderne.
Flad halvdelen af bulgur mixet ud i fadet, i et ca. 1-2 cm lag.
Put fyldet oven på bulguren.
Dæk igen med et lag bulgur blanding.
Fugt en kniv, og skær et diamant mønster i lagene i fadet.
Dryp med oliven olie.
Bag i ovnen i 30 min, til toppen er gylden.

Server med grøn salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar