Det er jo ved at være noget tid siden
vi rundede Filipinerne,
men vi havde noget komave til overs,
og skulle finde noget at bruge det til,
så hvorfor ikke kaste sig ud i noget eksotisk?
På Filipinerne er Chicharon mest en snack,
og bliver ofte lavet af kyllingeskind
eller grise indvolde - komave fungerer dog også fint
Det tager lidt tid at få dem ordentligt gyldne i olien,
men sammen med dressingen er det faktisk ganske fint
Karakter: 3.5
Chicharon Bulaklak
Ingredienser:
500 g kallun, renset
½ tsk salt
½ tsk peberkorn
1 fed hvidløg i skiver
2 spsk æblecider eddike
2 forårsløg, i skiver
1 lauerbærblad
Dressing:
2 spsk æblecider eddike
1 spsk østers sovs
1 spsk chili flager
½ spsk lime saft
½ tsk salt
½ spsk frisk koriander, hakket
Put kallun i en gryde med alle ingredienser. (ikke dem til dressing).
Dæk med vand.
Lad simre i 45 min.
Dræn grundigt, og lad tørre lidt.
Skær stykker på ca. 1x2 cm.
Varm olie op i en gryde.
Dybsteg kallun stykkerne, til de er gyldne.
Dræn på papir.
Drys med salt.
Bland alle ingredienserne til dressingen.
Server med sticky rice, eller spis som snack.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar