fredag den 9. maj 2014

Liberia - Jollof Rice

En temmelig omfattende liste ingredienser
Også en temmelig omfattende omgang tilberedning
Det smager ganske fint,
Spørgsmålet er bare om det er besværet værd
Karakter: 3.5
Jollof Rice
Ingredienser:

1½ dl ris
100 g pillede rejer
175 g kylling, i tern
175 g oksekød, i tern
40 g jaka bov, i små tern
1 løg, hakket
1 grøn peber, hakket
1 dl mixede frosne grøntsager
1 dl hvidkål, hakket
½ tsk salt
1 nip peber
2 dl hakkede tomater
Olie
½ dl vand

Put rejer, kylling og oksekød i en skål.
Mix med salt.
Lad stå i 15 min.
Skær jaka bov i små tern.
Put lidt olie i en gryde.
Steg rejer, kylling og oksekød ved medium varme, til det er gyldent.
Put kødet tilbage i skålen.
Steg jaka bov til gylden.
Mix jaka bov sammen med resten af kødet.

Sauter løg og frosne grøntsager i 5 min.
Tilsæt tomater, grøn peber, lidt salt, og peber og ½ dl vand.
Lad simre et par minutter.
Tilsæt kød, og steg i 2 minutter.
Tag af varmen.

Put ris i en gryde med 2 dl vand.
Bring i kog, og kog i 7 min.
Rens risene med kold vand.

Tænd ovnen til 180 grader.
Mix kål med ris, i et ovnfast fad.
Tilsæt kødsovs lidt af gangen.
Risene skal være dækket af sovs, men ikke vandede.
Mix godt.
Dæk med sølvpapir.
Bag i 30 minutter.
Fjern sølvpapir.
Rør forsigtigt.
Dæk til igen, og bag i 15 minutter.
Tjek konsistensen, hvis risene er hårde, tilsættes mere sovs, eller lidt vand, hvis der ikke er mere sovs.
Hvis der er tilsæt mere sovs eller vand, dæk til, og bag 10 minutter mere.
Når risene er møre, sættes ovnen på grill, og skrues helt op.
Brun risene under grillen.

Server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar