lørdag den 17. maj 2014

Libyen - Bazeen

Normalt spises denne ret fælles,
fra et stort fad med hænderne
En smule mærkeligt med dejen
Suppen smager fint,
men der er mange gode lammesupper,
så er ikke sikker på,
denner er besværet værd
Karakter: 3
Bazeen


Ingredienser:
½ kg lammekød med ben

1 løg, hakket
½ dl oliven olie
1½ spsk tomat pure
½ spsk bukkehorn
½ spsk gurkemeje
½ spsk chiliflager
½ spsk peber
½ spsk salt
1 fed hvidløg, groft hakket
1 grøn chili, hakket
2 kartofler, halveret
2 æg, hårdkogt


Dej:
250 g bygmel
60 g hvedemel
1 tsk salt
ca 4 dl vand


Varm oliven olie op i en gryde.
Tilsæt bukkehorn, løg og chili.
Når løgene er bløde, tilsættes kød, krydderier, tomat og hvidløg.
Lad stege et par minutter.
Tilsæt ca 7½ dl vand.
Lad simre i 45 min.


Forbered dej.
Mix melet sammen.
Hæld 2½ dl vand i en gryde, samen med saltet.
Hæld alt melet i på en gang.
Skub melet sammen, så det danner en ø, og vandet bobler rundt om.
Put en ske i midten af melet, og skub det lidt rundt, så der kommer vand op i midten.
Lad det simre i 45 minutter, uden at forstyrre.


Put kartoflerne i suppen.
Lad simre til de er møre.
Ælt dejen sammen til en jævn fast kugle.
Lad den danne en halvkugle på en tallerken.
Arranger kød og suppe rundt om dejen.

Garner med chili og citronskiver.

da → en
halved

Ingen kommentarer:

Send en kommentar