tirsdag den 11. marts 2014

Korea - Miyeok Naeng-guk

Flot ser det ud
Kunne sikkert være velegnet,
som forret en varm sommerdag
Det er dog et lidt mystisk måltid
- isterninger plejer ikke at indgå i min aftensmad
Jeg ville nok skære noget ned på løget
En lidt vandet oplevelse
Karakter: 3
Miyeok Naeng-guk
Ingredienser:

1 dl tørret tang, iblødsat, og skøret i små stykker
½ spsk soya
1 nip salt
½ tsk sukker
½ tsk hvidløg, presset
¼ agurk, skrællet, skåret i tynde skiver
1 løg, tyndt skiver
½ forårsløg, i tynde skiver
1 nip rød peber flager
½ tsk sesam olie
Lidt sesam frø
1 tsk lys eddike

Kog noget vand.
Put tangen i det kogende vand i 1 minut.
Si hurtigt ud af vandet, og skyld under koldt vand.
Put tang, agurk, løg, forårsløg, peber flager, soya, hvidløg, sesam olie, sesamfrø, sukker og salt i en skål.
Mix grundigt.
Put lufttæt låg på, og stil i køleskabet, mindst en time.
Tilsæt 3-4 dl koldt vand, og 3-4 isterninger.
Smag til med salt og eddike.

Det er meningen smagen skal være lidt eddiket.

da → en
cut
verb: cut

2 kommentarer:

  1. spiser man ikke noget til suppen? :-)

    SvarSlet
  2. Ikke som sådan, i Korea spiser man ofte mange små retter, og da ville denne være én af dem. Ofte ville kimchi også være en af disse retter. Kimchi er gæret kål. Det turde jeg ikke helt kaste mig ud i. Nogen spiser det med ris, det kunne måske godt fungere.

    SvarSlet