torsdag den 20. marts 2014

Laos - Laab

Vi er ikke nye ud i stærk mad herhjemme
Der skal en del til, før vi står af
Denne ret er ikke som sådan uspiselig stærk,
det er slet ikke det
Man kan bare ikke smage noget, for al chilien
Jeg har endda skåret lidt ned i forhold til original opskriften
Men hvis man bruger thaichili, som vi gør,
ville jeg nok skære lidt mere ned
Ellers fint potentiale
Rispulveret giver en lækker nødeagtig smag,
og det er dejligt med de friske grøntsager
sammen med det stærke
Karakter: 3.5
Laab
Ingredienser:
250 g oksekød, hakket

1 skalotteløg, i tynde ringe
2 forårsløg, i tynde skiver
1 fed hvidløg, i tynde skiver
1 chili, i tynde skiver
½ tsk sukker
½ spsk fiskesovs
Olie
Salt
Peber
Lime juice
1 spsk ris
2 spsk mynte, hakket
2 spsk koriander, hakkket
1 skalotteløg, fint hakket


Garniture:
¼ hoved iceberg salat, i grove stykker
¼ agurk, i skiver
1 chili, i skiver
½ lime, i både


Varm lidt olie i en pande.
Tilsæt skalotteløg i ringe, hvidløg, forårsløg og chili.
Steg i 2 minutter.
Tilsæt kød, sukker og fiskesovs.
Steg til kødet er brunet.
Smag til med salt, peber og lime juice.
Lad køle.


Rist risen på en tør pande ved medium varme.
Rør jævnligt, til de er gyldne.
Tag af varmen.
Knus til pulver.


Mix kødet med mynte, koriander, hakket skalotteløg og ris pulver.


Anret med garnituren, og server med kow neuw.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar