tirsdag den 11. marts 2014

Kosovo - Pite

Kunne ikke skaffe nælder,
så brugte spinat
Var kommet til at spise yoghurten,
så brugte lidt ekstra fløde og lidt flødeost
Så der er snydt lidt
Det smagte sådan set fint,
der er bare alt for meget dej
Ville nok gøre hvert lag dej halvt så tyk,
for dejen er godt nok lidt kedelig.
Med lidt viderudvikling, kunne dette blive ret godt
Karakter: 3.5
Pite
Ingredienser:
Dej:
450 g mel
½ tsk salt
275 ml lunken vand
1 tsk olie


Fyld:
125 g nælder, fint hakket
½ løg, fint hakket
½ æg
60 g yoghurt
½ dl fløde
Salt


Mix dejen.
Ælt dejen grundigt.
Lad hvile tildækket.
Hak nælderne fint.
Vask dem to gange i varmt vand, og to gange i koldt vand.
Steg løget blødt.
Mix løgene med resten af fyldet.


Tænd ovnen på 200 grader.


Del dejen i 13 dele.
Rul hver bold ud til ca 10 cm i diameter.
Tag en cirkel og spred olie på.
Læg en anden oven på, og lad dem hvile oven på hånden, så de strækker sig.
Fortsæt til der er en stak af syv cirkler, og de er 40 cm i diameter.
Gør det igen, med 6 cirkler, så der er to store cirkler.
Læg delen med de syv cirkler på en plade, hvorkanterne går lidt op.
Fordel fyldet ud over dejen.
Læg de 6 lag oven på, og luk kanterne godt sammen.


Pensl med olie.
Prik med en gaffel.
Bag 35-40 min.

Server i slices, som en pizza.

es → en
leave
verb: leave, let, stop, make, allow, quit, drop, put, give up, abandon, leave behind, forget, put down, forsake, leave off, lend, yield, leave alone, outstrip, outdistance, produce

2 kommentarer:

  1. Jeg tror, at Enica lavede sådan en ret, men hun brugte filo-dej. Det var lækkert.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tror helt klart butterdej ville være et godt alternativ.. Nå jo prøve igen når der er brændenælder at finde i skoven..

      Slet