tirsdag den 11. marts 2014

Kroatien - Grah

Ja, pænt er det ikke
Rigtig simremad
Bliver virkelig fyldigt i smagen
Kunne desværre ikke få rå eisbein,
så måtte købe et der allerede var kogt.
Puttede det bare i sammen med resten,
og det blev super mørt.
Kødet faldt fra benene.
Man er helt sikkert mæt efter sådan en omgang.
Karakter: 4
Grah
Ingredienser:

125 g tørrede kidney bønner
7 dl koldt vand
1 fed hvidløg, presset
½ løg, hakket
125 g røget pølse, fx. Kranjska klobasa
125 g røgede ribs eller eisbein - stykket mellem knæ og fod
1 lauerbær blad
Salt
Peber
Vegeta

Stil bønner i blød natten over.

Dræn bønner.
Put dem i en stor gryde.
Tilsæt vand.
Bring i kog.
Skum af.
Tilsæt resten af ingredienserne.
Bring i kog.
Lad simre i 2-3 timer, til det hele er mørt.
Tilsæt vand efter behov.
Fjern lauerbær, og knogler fra kødet.
Lad simre til det har en stuvnings agtig konsistens.

Server med groft brød.

1 kommentar:

  1. kønt ser det ikke ud - det har du sgu ret i :-). Det skulle I jo have prøvespist sidste sommer.

    SvarSlet