mandag den 24. marts 2014

Kuwait - Balaleet

Egentlig en morgenmadsret
Ville nu mene det er en smule usundt til morgenmad
Også en smule usundt til aftensmad
Faktisk bare usundt
Men godt smager det
Kom til at bruge en smule for meget væske
Det er korigeret i nedenstående opskrift
Æg går bare godt sammen med søde ting
Karakter: 4
Balaleet
Ingredienser:
4 dl vermicelli risnudler, i ca 3 cm stykker
1 spsk olie
4 spsk ghee (eller 2 spsk smør og 2 spsk olie)
¾ dl sukker
1 spsk kardemomme
1 nip safron
½ dl rosenvand
4 æg
1 tsk salt
Peber
3 spsk olie

Stil safron i blød i rosenvandet.
Bring vand i kog til vermicellien.
Varm olien i en pande.
Put vermicellien på panden, og bevæg det konstant rundt.
Lad vermicellien bliv gylden.
Fjern fra varmen.
Når vandet koger, puttes vermicellien i.
Kog i 3-4 minutter.
Dræn.
Put tilbage i gryden.
I en anden gryde varmes ghee.
Tilsæt sukker, kardemomme, safron og rosenvand.
Når sukkeret er smeltet, hældes det over vermicellien.
Mix grundigt. Put låg på, for at holde det varmt.
Pisk æggene sammen med salt og peber.
Varm 1½ spsk olie i en pande.
Når olien er meget varm, tilsættes æggemassen.
Når massen er tør på toppen, vendes den.
Steg 1 minut mere.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar