Vel noget af det mest brugte tilbehør,
til mange øst asiatiske retter
Spises traditionelt med hænderne
Kow Neuw
Ingredienser:
125 g klister ris (glutinous rice)
Vand
Rens risene flere gange under koldt vand.
Stil risene i blød i lunkent vand i 4 timer, eller natten over.
Hæld de våde ris i en bambus damp kurv.
Dæk med låg.
Put 4-5 cm vand i en gryde.
Put dampkurven over gryden.
Bring vandet i kog.
Damp i 20 minutter.
Vend risene forsigtigt.
Damp i 5 minutter mere.
Mix risene grundigt.
Mikroovns metoden:
Er ikke afprøvet, men skulle efter sigende fungere. Dog skulle risene blive en lille smule mere klistrede, hvilket gør det besværligt at spise dem autentisk - med fingrene.
Til desserter skulle det dog være ret velegnet.
Stil risene i blød i varmt vand i 10 min.
Vandet skal være lidt højere end risene, måske 160 g vand til 125 g ris?
Dæk skålen med en tallerken.
Giv den 3 minutter ved fuld power.
Mix risene grundigt.
Giv 3 minutter mere.
Risene burde ikke have nogen hvis kerne, når de er færdige.
Smag hvis i tvivl.
Ellers giv dem 3 minutter mere, da tiden kan afhænge af mikroovnen.
sv → en
or
conjunction: or, nor
Ingen kommentarer:
Send en kommentar