En græsk klassiker, der også kan laves på oksekød.
Jeg vil dog klart anbefale lam!
Det er vigtigt, ikke at købe hakket lam i supermarkedet.
For det meste kan det kun fås på frost,
og det bringer smagen af uld frem,
og får alle dem der ikke kan lide lam, til at sige;
"Hvad sagde jeg?!"
Hvis man i stedet køber frisk lam hos slagteren -
gerne hallal slagteren, da det ofte er billigere, og mindst lige så godt -
vil selv lamme hadere kunne lide denne ret.
Karakter: 4.5
Moussaka
Ingredienser:
250 g kartofler
1 dl oliven olie
1 lille løg, i tynde ringe
225 g hakket lam
½ dl rødvin
175 g tomater,uden kerner, hakket
½ tsk kanel
½ tsk allehånde
½ tsk oregano
Salt
Peber
15 g kefalotyri ost, revet
1 tsk persille, hakket
Bechamel Sauce
40 g smør
40 g mel
3 dl varm mælk
Salt
Peber
15 g kefalotyri ost, revet
1 æggeblomme
Topping
Kefalotyri ost, revet
2 spsk rasp
Forbered auberginer:
Skær enderne af.
Rens grundingt.
Skær skiver på langs i 1½ cm tykke stykker.
Lad dem trække i saltet vand i 30 min.
Pres forsigtigt vandet ud af auberginerne.
Skyl under vand, og pres igen forsigtigt.
Tør stykkerne grundigt.
Steg i varm olie, til gylden brun.
Lad dryppe af på papir.
Imens auberginer trækker, skrælles kartofler.
De skæres i 1 cm tykke skiver, og koges til næsten møre.
Sauter løg i ½ spsk olie.
Tilsæt kød, og steg til kødet skifter farve.
Tilsæt vin, tomater, krydderier, salt og peber.
Tildæk og kog i 20 min.
Rør en gang imellem.
Mix persille og 15 g revet ost i.
Lav sovsen:
Smelt smøret til sovsen.
Ved lav varme, og høj omrøring, tilsættes melet.
Tilsæt forsigtigt mælk og krydderier.
Rør hele tiden.
Lad simre i 10 min, til sovsen er tyk.
Tag gryden fra varmen, og tilsæt æg og ost.
Rør grundigt.
Dæk bunden af et fad med auberginerne.
Læg et lag kartofler ovenpå.
Spred kødsovs over.
Fortsæt til ingredienserne er brugt.
Hæld sovsen øverst.
Drys revet ost og rasp oven på sovsen.
Bag ved 180 grader i en time, til der er en gylden skorpe.
Lad trække et par minutter før servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar