søndag den 30. juni 2013

Guinea Bissau - Egusi Soup

Traditionelt spises denne ret med melon kerner.
Disse er svære at få tørrede i DK,
så vi købte en melon og brugte friske.
Dette kan ikke anbefales -
det er ligesom at spise havregryn, hvor avnerne ikke er fjernet.
Bortset fra dette, var det en ret lækker og fyldig suppe.
Al tomaten giver en sød/salt smag, og man er godt mæt.
Karakter: 4
Egusi Soup
Ingredienser:
30 g græskar kerner
200 g oksekød, i mundrette tern
40 ml jordnøddeolie
1 stor tomat, hakket
½ lille løg, hakket
1 chili, hakket
180 g tomat sovs
2 tsk tomat pure
120 ml vand
300 g tiger rejer, pillet
150 g frisk spinat, hakket groft


Blend græskar kerner, til de har en pulveragtig konsistens.
Drys kødet med salt.
Varm olien, og svits kød i 3-4 minutter.
Blend tomat, løg, tomat pure og chili jævnt.
Tilsæt til kødet.
Lad simre under låg i 40 min.
Tilsæt tomatsovs, vand og rejer.
Lad simre i 5 min.
Tilsæt spinat og græskar og lad simre i 10 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar