lørdag den 22. juni 2013

Guinea - Mangoé Rafalari

Først, tænker man:
"Mango og røget makrel?"
Men jo mere man tænker over det,
jo mindre mærkeligt bliver det.
Mangoen giver en lækker sød/syrlig smag til fisken
- hvis man ikke får kogt den for meget.
Karakter: 3.5
Mangoé Rafalari
Ingredienser:
1 moden mango, i skiver
½ løg, i skiver
40 ml jordnøddeolie
1 røget makrel
2 spsk tørrede rejer, most i lidt vand
1½ dl vand
½ grøntsagsbouillon terning
1 chili, meget fint hakket
Salt

Put mango i en gryde.
Dæk med vand.
Bring i kog.
Lad simre i 20 min, til mør.
Hæld vandet fra, og stil mango til side.
Pil fisken af benene.
Mix rejepasta, løg, fisk og chili.
Varm olien i en gryde.
Rør fiske mixet i olien.
Smuldr bouillon i gryden.
Tilsæt vand.
Få op og simre.
Kog i 10 min.
Tilsæt mango.
Rør rundt, og tilsæt.
Få op at simre.
Dæk til og kog i 30 min - sørg for det ikke brænder på.

Server med ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar