Meget traditionel ret i Guatemala.
Desværre kunne vi ikke få fat i nogen blade,
og brugte derfor film - stanniol kan afgive lidt smag.Kyllingen bliver super mør,
og masaen smager dejligt med den krydrede sovs.
Men det er nogle mærkelige smags sammensætninger,
Og en kende surt med alle de oliven og kapers.
Karakter: 3
Tamales
Ingredienser:
2 banan blade
Masa:
50 g majs mel
2½ dl vand
1 tsk smør
Salt
Sauce:
50 g tomater
2 tomatilloer (alternativt cornichoner)
½ chili
½ spsk græskar kerner
½ spsk sesam frø
2 spsk vand
Fyld:
1 spsk rosiner
2 svesker, i strimler
1 spsk jalapenos
2 tsk kapers
1 spsk grønne oliven, i skiver
300 g kylling, i tern eller strimler
Masa:
Mix mel, vand og smør.
Smag til med salt.
Kog i 30 min under konstant omrøring.
Put i køleskabet i 2 timer.
Sauce:
Rist græskar kerner og sesam til gylden.
Fjern kernar fra chili.
Dæk tomater, tomatilloer og chili med vand.
Kog i ½ time.
Dræn.
Blend alle ingredienserne.
Kog i ½ time.
Smag til med salt.
Fyld:
Skyl bananbladene.
Fyld masa i midten af bladene.
Put sovs oven på masaen.
Fordel fyldet over masaen.
Fold bladet grundigt rundt om fyldet.
Bind sammen med snor.
Kog i 1 time.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar