onsdag den 22. maj 2013

Grenada - Breadfruit Oil Down

Jeg var skeptisk.
Da vi startede projektet, havde vi en ret
fra samme område i verden, noget med
Boil Up et eller andet.
Mange af ingredienserne var de samme.
Var syg, og bare lugten i lejligheden,
var nok til at en hver appetit forsvandt.
Tror det er den eneste ret vi ikke fik spist 
- vi smagte skam.
Denne ret overraskede derfor utrolig positivt.
Måske har vores smagsløg vænnet sig
til mærkelig mad undervejs,
måske er vi blevet bedre til at lave mad.
Måske var det bare en bedre ret.
En succes var det i hvert fald.
Vi kunne desværre ikke skaffe nogen brødfrugt.
På nettet kunne det læses at den smager
som en blanding af kartoffel og brød
- så løsningen var nærliggende -
en blanding af kartoffel og brød.
Vi kan derfor ikke vide, og retten
rent faktisk minder om den originale overhovedet.
Karakter: 4
Breadfruit Oil Down


Ingredienser:

300 g klipfisk, udblødt i 12 timer
300 g brødfrugt eller 250 g kartofler og 50 g tørt brød, 1 cm skiver
2½ dl kokos mælk
½ dl bladselleri, i tern
1 kvist frisk timian
½ dl purløg, hakket
½ dl rød peber, hakket
1 bird eye chili, halveret
½ løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
salt

Sauter løg og hvidløg til gennemsigtig.
Tilsæt purløg, timian, klipfisk, chili, peberfrugt, brødfrugt og 2 dl kokosmælk.
Tildæk og bring i kog.
Lad simre i 30 min, til kartoflerne er møre.
Tilsæt mere kokosmælk, hvis nødvendigt.
Det meste af væden skal gerne være optaget, og konsistensen svampet.
Smag til.
Fjern chili før servering.



bs → en
whom

Ingen kommentarer:

Send en kommentar