lørdag den 8. juni 2013

Grønland - Suaasat

Man kan stort set bruge alt kød eller fisk
til denne suppe.
Ideen er dog, at det skal kunne fås på Grønland.
Vi har undret os lidt over,
at når vi uden store problemer kan få
mystiske specialvarer fra Asien og Afrika,
hvorfor det skal være så svært at få fra Grønland.
Det er dog en realitet, og vi endte med
at købe noget krondyr kød,
da vi kunne læse os frem til, at det skulle smage lidt som rensdyr.
Vi har muligvis snydt lidt,
da de fleste ingredienser vidst nok skal være tørrede
- undtagen kødet -
vi brugte det meste frisk.
En rigtig dejlig fuldig og velsmagende suppe.
Og utrolig mættende!
Karakter: 4
Suaasat
Ingredienser:
300 g rensdyr kød, i tern
6½ dl vand
⅔ dl perlebyg
1 løg, hakket
100 g vilde svampe
1 lille gulerod, i skiver
60 g kirsebær, tørrede
⅓ citron, revet skal
½ tsk rosmarin, gerne frisk
½ tsk timian, gerne frisk
½ tsk salvie, gerne frisk
Havsalt
Peber


Put alle ingredienser, undtagen byg og citron i en gryde.
Lad simre i 1 time.
Tilsæt byg og citron.
Smag til.
Lad simre til tyk, ca. 30 min.

1 kommentar: