torsdag den 29. november 2012

Cypern - Lountza med Briam og Halloumi


Rullerne bliver faktisk ret lækre
Halloumi er perfekt til denne slags mad,
da det ikke flyder ud over det hele.
Skinken er ret salt,
ligesom halloumien.
Det kan derfor anbefales
ikke at salte yderligere.
Rullerne ville være gode som
appetizer eller til tapas
Vi var ikke særlige fans af saucen,
men vi fik vidst også puttet
lige rigeligt med citron i.
Karakter: 4
Lountza med briam og halloumi


Ingredienser

150 g røget skinke (lountza) i tynde skiver
100 g halloumi
30 g oliven pasta
1 tomat (medium)
Peber
Oregano

Sauce:
1 tomat (medium), skåret i tern
frisk mynte
olivenolie
1 tsk citronsaft
1 glas hvidvin

Læg skinken ud og fordel olivenpasta, salt og peber. Tilføj oregano og halloumi skåret i skiver. Skær en tomat i tynde skiver og placer ovenpå halloumien. Rul skinken forsigtigt men tæt op. Læg i et ovnfast fad og bag i ovnen i 15 minutter ved 200 °C (vend dem af og til).

Saucen laves ved at sautere tomaten i olivenolie. Tilføj mynte, citronsaft og vin. Lad koge en smule.

Når rullerne af skinke er færdige, skæres de i skiver og saucen hældes over. Server med basmatiris eller dampede grøntsager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar