tirsdag den 20. november 2012

Cuba - Boliche

Langtidsmarineret kød 
der derefter er langtids bagt
Det bliver i hvert fald mørt
Det kan være lidt svært at skære et hul 
gennem culotten
Vi valgte simpelthen bare at 
skære den halvvejs igennem,
putte fyld i,
og lukke med kødnåle
En snor havde sikkert også kunnet gøre det
Vi snød lidt og brugte lammeculotte,
da den var på tilbud
En dejlig smagfuld ret, 
dog skal man nok passe lidt på med chorizoen
da den hurtigt kan blive meget
gennemtrængende i smagen
Helst skal bruges en cubansk chorizo,
som indeholder en del mere koriander 
end de chorizoer vi kender 
Karakter: 4
Boliche

Ingredienser 


225 g okse culotte

1 fed hvidløg, moste
1 nip oregano
1 nip spidskommen
1 lille lauerbær blad
½ spsk appelsin juice
2 spsk hvidvin
½ tsk salt
1 nip peber
50 g skinketern
1 lille gulerod, i skiver
½ peberfrugt i tern
½ lille chorizo, i skiver, gerne med koriander
2 tsk olie
½ dl hakkede tomater

Tilbehør:
½ løg, i skiver, stegt
Steak fries

Skær overskydende fedt af kødet.
Lav en åbning gennem midten af kødet.
Put kødet i en stor gryde.
Mix hvidløg, oregano, spidskommen, lauerbær, juice, vin, salt og peber.
Put ½ spsk af marinaden ind i åbningen i kødet.
I en anden skål blandes skinke, gulerod, peberfrugt og chorizo.
Blandingen puttes ind i hullet i kødet.
Hæld resten af marinaden på ydersiden af kødet.
Lad kødet hvile mindst 3 timer - gerne natten over i køleskabet
Tænd ovnen på 180 grader.
Tag kødet op af marinaden, og brun kødet på en pande.
Put det brunede kød, og resten af marinaden i et fad.
Dæk fadet til, og bag kødet i ca 1½ time.
Er der noget marinade tilbage, hældes det på den tidligere brugte pande.
Her varmes tomerterne op sammen med marinaden.
Lad simre i et par minutter.
Skær kødet i skiver, og hæld tomaten over.


nl → en
coriander
noun: coriander

Ingen kommentarer:

Send en kommentar