onsdag den 5. december 2012

Danmark - Æbleflæsk


Hverken jeg eller min mand
har nogensinde smagt æbleflæsk
- vi kommer fra vegetar familier.
Egentlig en meget lækker ret
Lidt fed -
men det er vidst bare det danske køkken generelt.
Rosmarinen komplimenterer æblerne dejligt
Karakter: 3.5

Æbleflæsk


Ingredienser
4 skriver stegeflæsk
1 æble, skrællet og skåret i tynde både
1 tsk sukker
1 tsk mørk sirup - fx. ahorn
1 spsk smør
2 spsk vand
1 lille løg, i ringe
Rosmarin
1 lauerbærblad
4 skiver mørkt rugbrød

tænd ovenen på 200 grader.
Put en bageplade med lidt vand i bunden af ovnen.
Læg skiverne af flæs på en ovenrist.
Krydr dem med salt, peber og rosmarin.
Put flæsket i ovnen til det er gyldent - ca 20.
Sæt eventuelt lidt grill på ovnen, men pas på det ikke bliver brændt.
Vend flæsket et par gange undervejs.

Smelt halvdelen af smørret i en pande.
Steg løget gyldent i smøret.
Læg løget på noget papir.

Lad resterne af smør blive i panden, og tilføj æblerne.
Tilsæt vand, sukker og sirup, lauerbær og rosmarin og lad det simre i 5 min.

Smør rugbrødet med resten af smøret.
Put skiverne i ovnen de sidste par minutter, så det bliver sprødt.

Server rugbrødet med flæsk, løg og æble.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar