onsdag den 21. november 2012

Cuba - Ropa Vieja m. Morros y Christianos

Det er sjællendt
Man får kød der er så mørt
At man kan spise det med en ske
Det får man her
Morros y Christianos 
Skulle efter sigende betyde noget med
"Muslimer og kristne" 
eller
"Negre og kristne"
Og henviser til den sort/hvide sammensætning af retten
Vi kan jo se det som et symbol på
at når det hele bliver godt blandet,
smager det bedre
Retten mangler måske en smule smg
Man kunne eventuelt spice den lidt op
med noget chili eller andet
Karakter: 3.5

Ropa Vieja m. Morros y Christianos

Ropa Vieja

Ingredienser

1 tsk olie
150 g flanksteak
½ dl okse bouillon
100 g hakkede tomater
½ løg, i skiver
½ grøn peber, i tynde strimler
1 lille fed hvidløg, hakket
1 spsk tomat pure
1 nip spidskommen
1 nip koriander
½ tsk hvidvinseddike

Tænd ovnen på 120 grader.
Varm halvdelen af olien i en pande.
Brun kødet 4 min pr. side.
Put kødet i en ildfast skål og mix resten af ingredienserne i.
Luk med et tætsluttende låg.
Lad bage i 3-4 timer. 

Morros y Christianos

Ingredienser

2 fed hvidløg, knust
1½ tsk salt
50 g bacon i strimler
1 spsk olie
½ løg, finthakket
½ grøn peber, fint hakket
1 lauerbær blad
1 nip spidskommen
1 nip oregano
60 g ris
2 dl sorte bønner
2 dl vand
½ spsk ris eddike

Læg hvidløget på et skærebræt, og strø lidt salt henover.
Lad det sidde et par minutter, og mos så hvidløget med siden af en kniv.
Sæt hvidløg til side.
Put bacon og olie i en gryde og varm op til lidt over middel.
Steg bacon til den er gylden.
Sauter grøntsager, hvidløg og ris i baconen i 5 min.
Tilsæt resten af saltet, lauerbær, spidskommen, oregano og mix godt.
Tilsæt bønner og eddike og bring op og simre.
Lad simre i 35-40 min.
Tjek løbende om der mangler vand.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar