tirsdag den 6. november 2012

Costa Rica - Pozole

Vores retter plejer at være sådan rimelig autentiske
Denne her kiksede temmelig meget
Det skulle være en stuvning
Hvis man kigger på billedet
kan man vidst godt konstatere det er 
en lidt tør stuvning
Det smagte dog lækkert
Har lige justeret lidt i væsken i retten

Karakter: 4
Pozole
Ingredienser

2 fed hvidløg
5 dl vand
3 dl hønse bouillion
250 g svine koteletter
1 nip tørret oregano
1 chili
½ lille løg
½ tsk salt
½ spsk majsmel
½ dåse majs
2 majs tortilla


Tilbehør:

Avokado i skiver
Løgringe
Radiser i skiver
Lime både

Skær det ene hvidløg i tynde skiver.
Bring de 4 dl vand og bouillon i kog i en stor gryde.
Tilsæt hvidløg og kotelleter.
Lad forsigtigt simre uden låg i 1 time.

Put løg, chili, 1 fed hvidløg, oregano, majsmel, 1dl vand og saltet i en blender.
Blend til det er jævnt.

Tag kotelletterne op af vandet - gem vandet.
Riv kødet i trevler med to gafler.
Put kødet tilbage i gryden med vandet.
Tilsæt chili blendet og majs.
Lad simre i 30 min.

Halver tortillaerne.
Læg dem oven på hinanden, og klip dem i tynde strimler på den korte side, ca ½ cm brede.
Varm olie i en gryde, til den er meget varm, dybsteg strimlerne til gyldne.
Lad dryppe af på papir.

Server pozolen med tortilla strimlerne og resten af tilbehøret.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar